Eerste damesteam HCB'92 wint van Blauw Wit

Het eerste damesteam van HCB'92 ontmoette afgelopen zondag in 's-Hertogenbosch het tweede team van Blauw-Wit. Beide teams leken vooraf aan elkaar gewaagd te zijn omdat ze op gelijke hoogte in de ranking stonden. De Boxtelaren waren er dan ook op gebrand om weer eens met de winst naar huis te gaan.
HCB'92 begon alert en gefocust aan de wedstrijd en liep al snel uit tot een 3-0 voorsprong. De aanvallen liepen goed en Boxtelse dames wisten elkaar mooi vrij te spelen. Janneke Eijkemans op de cirkel en Bettine de Kok in de linkerhoek kwamen hierbij tot scoren. Ook een ingestudeerde wissel werd perfect uitgevoerd waarbij Miranda van Engelshoven haar vrije scoringskans kon benutten. Verdedigend werd door HCB'92 ook onderling goed gecommuniceerd en aangepakt, waardoor de dames van Blauw Wit moeite hadden om in hun spel te komen. Met afstandsschoten vanaf de middenpositie en een breakout wist de Bossche thuisploeg enkele doelpunten te maken.
De Boxtelse dames konden echter de voorsprong behouden door haar eigen spel te blijven spelen. Dezelfde ingestudeerde wissel werd nog verschillende keren vanaf links opgezet en telkens kwam Miranda van Engelshoven ingestart en kon scoren. Manon Foolen wist op haar beurt een vrije worp vanaf de 9 meter mooi af te sluiten door de bal in de kruising te gooien. Bij het klinken van het rustsignaal was het 8-13 in het voordeel van HCB'92.
De tweede helft ging het gelijk op tussen de beiden teams. De Boxtelse gastspeelsters startten met twee cirkelspeelsters in de aanval. Manon Vriens kon cirkelspeelster Judit Bànyai aanspelen die zich vrij draaide en scoorde. Cirkelspeelster Janneke Eijkemans was even later alert door een terugkomende bal alsnog in de goal van Blauw Wit te gooien.
Verdedigend werd er door HCB'92 een 5-1 verdediging neergezet. Met een afstandsschot vanaf het midden en later een passeerbeweging in de hoek kwamen de dames van Blauw Wit toch tot scoren. In de aanval kon Manon Foolen verschillende keren de Boxtelse cirkelspeelsters aanspelen die zich vrij wisten te manoeuvreren en scoorden. Annemarie Sens passeerde even later scherp vanuit de diepe rechterhoek de keepster van Blauw Wit.
De verdediging van HCB'92 stond goed, al was het soms hard te halen om de rugdekking te kunnen geven. De Bossche opbouwspeelster had een goede passeerbeweging in huis en kwam enkele keren tot scoren. Ook had HCB'92 twee keer pech doordat een geblokte bal alsnog achter keepster Mary Swinkels in de goal terecht kwam.
Aanvallend bleven de Boxtelse gastspeelster druk uitoefenen op de Bossche verdediging. De ingestudeerde wissel vanaf rechts werd ingezet en succesvol afgerond door Judit Banyài. Even later wist zij ook met haar passeerbeweging eigenhandig door de Bossche verdediging te komen. De eindstand van 17-22 in het voordeel van HCB'92 werd bepaald door de scherp ingeschoten vrije worp van Manon Foolen. Het goede samenspel en het harde werken werd eindelijk beloond en de punten gingen mee naar Boxtel.