HCB '92 Dames 1 strijdlustig in eigen huis

 

HCB '92 Dames 1 strijdlustig in eigen huis tegen de dames van EHV wat resulteert in een gelijkspel.
Zondag 4 maart ontvingen Dames 1 HCB '92 de dames van EHV in eigen huis.
Het beloofde een spannende wedstrijd te worden wat zichtbaar was aan het aantal toeschouwers zowel vanuit de tegenpartij als de thuisploeg.
De dames van HCB'92 begonnen de wedstrijd met een strijdlustige houding, er viel nog een appeltje te schillen met de dames van EHV na de uitwedstrijd die daar erg pittig en spannend werd gespeeld.
De opening van de wedstrijd werd gezet op een 1-0 in het voordeel van de dames van HCB'92 middels contra spel tussen Annemarie Sens en Janneke Eijkemans op de cirkel.
EHV zette een snelle tegen aanval in die resulteerde in een 1-1 gelijkspel.
Zo ging het enige tijd gelijk op, maar waren het de dames van HCB'92 die het in de verdediging goed dicht wisten te houden met een gestopte penalty door Mary Swinkels en in de aanval punten wisten te pakken door goals van o.a. Mandy van Abeelen, Miranda van Engelshoven, Nonja van de Langeberg en Annemarie Sens. Dit zette de stand op 7-5 in het voordeel van HCB'92 na ongeveer 20 tot 25 minuten spelen.
De dames van EHV lieten het er echter niet bij zitten en zette een tandje bij. De wedstrijd werd feller en door beide teams werd er geknokt om de punten. Anouk Foolen scoorde nog vanuit een mooie draai op de cirkel, Miranda passeerde de linker opbouw op snelheid en wist het net te vinden voor HCB'92. EHV kreeg een penalty mee en wist deze, net zoals nog een snelle aanval, te benutten.
De rust werd ingegaan met een zeer spannende tussenstand van 9-9.

Ook in de tweede helft bleken de dames van EHV en de dames van HCB'92 aan elkaar gewaagd.
Vanaf de start gingen de beide teams weer gelijk op. De dames van EHV probeerde op snelheid ruimte te creƫren in de verdediging van de Boxtelse dames. Maar doordat de thuisploeg goed communiceerde achterin, er hard gewerkt werd en Mary verschillende goede reddingen had, pakte dit niet in hun voordeel uit. HCB'92 bleef bewegen in de aanval en wist hierdoor keer op keer gaten te vinden in de verdediging van de Eindhovense dames.
Beide teams bleven volhouden en knokken voor punten. De felheid in de wedstrijd nam nog wat meer toe, wat voor zowel EHV als HCB'92 zorgde voor een 2 minuten tijdstraf.
Na weer een zeer spannende 30 minuten werd de wedstrijd afgefloten met een stand van 17-17.
Een wedstrijd waar de dames van HCB'92 met trots op terug mogen kijken.