Dames A1 speelde afgelopen zondag tegen Jupiter

Dames A1 speelde afgelopen zondag tegen Jupiter
Wat in een eerder duel op een gelijkspel eindigde ging Jupiter er dit keer met de winst vandoor.
Jupiter begon heel sterk aan de wedstrijd en kon van diverse posities makkelijk scoren en HCB'92 stond daarom al snel met 0-4 achter. De Boxtelse dames zochten naar aansluiting en door doelpunten van Lieke van Rooij en Anouk Foolen kwamen ze dichterbij 4 – 6. De verdediging van HCB'92 stond niet goed waardoor Jupiter weer kon scoren.
De thuisploeg moest er hard voor werken, maar door doelpunten van Gitte Vanhout vanuit de hoek, Anouk Schellekens met een sprongschot en Liza van Rooij vanaf de cirkel was de ruststand 7 – 11 in het voordeel van Jupiter.
Ook in de tweede helft kreeg HCB'92 het niet voor elkaar om de verdediging goed neer zetten ondanks de aanmoedigingen vanaf de bank van Jorien Strik en de geblesseerde Veerle van Abeelen.
Het niet aanpakken en balverlies zorgde ervoor dat Jupiter verder uit kon lopen naar een voorsprong van 7 – 14, maar HCB'92 bleef vechten en probeerde weer dichterbij te komen.
Gitte Vanhout speelde Anouk Schellekens goed aan die vrij stond op de cirkel.
Door de soms iets fellere verdediging van HCB'92 kon Anouk Foolen de bal onderschepen en deze kans benutten.
De felle verdediging van de Boxtelse dames zorgde er ook voor dat de tegenstanders een penalty mee kregen, maar deze werd gestopt door onze keepster Manon Foolen.
Het laatste doelpunt van HCB'92 werd gemaakt door Liza van Rooij die nogmaals vanaf de cirkel wist te scoren.
Hierna wist Jupiter nog enkele malen te scoren waardoor ze met een 11-18 overwinning naar huis keerde.