HCB'92 1 - White Demons 3

 

Zondag 23 februari j.l. in sporthal PiusX te Liempde troffen de Boxtelse en uit Berkel-Enschotse dames elkaar voor de tweede keer dit competitiejaar. Helaas voor HCB’92 had het thuisvoordeel geen extra waarde, de dames uit Berkel-Enschot waren te sterk en pakten wederom de winstpunten, eindstand 09-17. 

Enigszins gehavend begon HCB’92 aan de wedstrijd, want keepster Mary Swinkels kon haar doel niet verdedigen vanwege een polsblessure, opgelopen in laatste training voorafgaande aan dit duel. Ankie Welvaarts, keepster van dames recreantenteam van HCB’92, verving haar en deed dat met verve. Van Coach Henk van Eijndhoven kregen de Boxtelse dames de opdracht om te focussen op de verdediging, onderdeel wat de Boxtelse dames goed beheersen, en verder lekker te handballen, kampioenschap is voor beide teams wellicht niet meer haalbaar. White Demons ging zeer sterk van start, speelden snel de bal rond waardoor er meteen druk ontstond. Meerdere keren creëerden White Demons een overtal situatie waarbij de aanvallen onhoudbaar afgerond konden worden vanuit super uitgevoerde hoekwissels. De eerste helft wisten de Boxtelse dames enkele malen de goalie van de tegenstander op het verkeerde been te zetten, maar ondanks de break van Hèlen Berkelmans, Elly Meulendijk scorend vanuit cirkelpositie, en tweemaal Nonja van de Langenberg keepster passerend vanuit haar favoriete rechterhoek, stond er bij het rustsignaal 04-08 op het scorebord.

In het begin van de tweede helft leek het of HCB’92 kon aanhaken bij de Berkel-Enschotse dames, echter dat was een illusie. HCB’92 was deze wedstrijd niet fel genoeg om weerwoord te bieden. Het tempo werd aardig opgeschroefd door White Demons en middels breaks en hun sterkste wapen, scoren via hoekspeelsters, werd de afstand groter. Binnen 10-15 minuten had White Demons hun score verdubbeld terwijl HCB’92 niet meer voorbij de Berkel-Enschotse verdediging kwam. Alleen via een paar vrije worpen wisten Karin vd velden en Annemarie Sens nog te scoren. Op deze zondagmorgen moest HCB’92 ook menig keer een overtreding begaan die bestraft werden met een penalty, enkele malen onhoudbaar ingeschoten door tegenstander, maar ook wist de Boxtelse keepster, die een uitstekende invalbeurt maakte, schoten vanaf 7 meter te stoppen. Mirjam van Weert bewees weer haar dienst met enkele mooie acties en aanspeelballen en maakte het laatste doelpunt van de wedstrijd door haar befaamde passeerbeweging. Het was een zeer enerverende wedstrijd voor het publiek, al doet de eindstand anders vermoeden. In het klassement blijft voorlopig White Demons de 2de plaats bezetten en staat HCB’92 op de 3de plaats.


Auteur: Hèlen Berkelmans, 24-02-2014