HCB'92 DS1 verliest van Groesbeeks Glorie DS2

Op zaterdagavond 8 december 2018 stond voor het dames seniorenteam van HCB'92 de uitwedstrijd tegen Groesbeeks Glorie op het programma.
In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op tussen beide teams. De eerste doelpunten waren weliswaar voor Groesbeeks Glorie, maar de Boxtelse dames kwamen goed terug tot 3-3. Het eerste doelpunt was een fraai genomen vrije worp rechtstreeks vanuit de muur door Annemarie Sens. Even later werd er vanuit de rechteropbouw een lange bal gespeeld naar linker hoekspeelster Hèlen Berkelmans die moeiteloos de bal achter de keepster plaatste. De derde goal was de verdienste van Anouk Schellekens, zij kwam met een mooie passeerbeweging langs haar verdediger en scoorde.
Daarna leek het erop dat HCB'92 niet meer in haar spel kwam. In de aanval werd er te weinig druk uitgeoefend op de Groesbeekse verdediging, waardoor er weinig kansen kwamen. De ballen die op goal werden geschoten waren niet altijd scherp genoeg geplaatst, òf de keepster van de thuisploeg maakte een knappe redding. Meerdere keren leidde dit tot snelle tegenaanvallen die voor de Boxtelse keepster Mary Swinkels onhoudbaar waren.
Hoewel de verdediging van HCB'92 normaliter een sterk wapen is, kon het team haar draai vanavond niet vinden. De Boxtelse dames hadden moeite met het verdedigen van de cirkelspeelster die met regelmaat een sper zette, waar Groesbeeks Glorie dankbaar gebruik van maakte.
De Boxtelse dames wisten via een mooi samenspel tussen jeugdspeelsters Anouk Schellekens en Veerle van Abeelen nog een goal te maken in de eerste helft. Anouk kon vanuit en sprongschot Veerle aanspelen die vrij liep op de cirkel. Met een valworp gooide Veerle van Abeelen de bal mooi in het doel.
Met een achterstand van 11-4 gingen de dames de rust in, waar coach Mirjam van Weert enkele tips voor de tweede helft meegaf. Helaas kon HCB'92 het tij niet keren en wisten de Groesbeekse dames hun scorereeks voort te zetten. Meerdere keren konden zijn hun hoekspeelsters vrijspelen, die de ballen strak in het net wisten te gooien. Ook door balverlies van HCB'92 liep de thuisploeg snelle tegenaanvallen met doelpunten als gevolg. De uitploeg had het geluk ook niet aan haar zijde. Een snelle tegenaanval van HCB'92 werd naast het doel gegooid, en de eerste toegekende penalty werd gestopt door de Groesbeekse keepster. Annemarie Sens kwam in de tweede helft nog een keer tot scoren door in de rechterhoek de bal strak over het hoofd van de keepster te gooien. Veerle van Abeelen werd in de aanval op de cirkel stevig aangepakt door de Groesbeekse dames, waardoor zij een penalty meekreeg. De scheidsrechter kende ook een penalty toe aan Gitte Vanhout, nadat zij in de rechterhoek een duw van haar verdedigster kreeg bij een scorekans. Beide penalty's werden verzilvert door HCB'92.
In de loop van de tweede helft leken de Boxtelse dames eindelijk hun verdediging meer op orde te hebben. Er werd beter met elkaar gecommuniceerd en bij elkaar rugdekking gegeven, waardoor Groesbeeks Glorie zich meerdere keren vastliep in de Boxtelste verdediging. Helaas was de thuisploeg al ver uitgelopen op het scorebord, waardoor al duidelijk was dat de punten in Groesbeek bleven. Na het klinken van het fluitsignaal was de eindstand 20-7.