HCB'92 DS1 – Lido DS2

Ondanks valse start toch winst voor DS1.
In sporthal de Braken was voorafgaande aan de competitiewedstrijd op zondagmorgen enig tumult omdat de wedstrijd van dames1 tegen Lido een foutieve aanvangstijd had.
Met medewerking van tegenstander en beheerder werd er gerealiseerd dat de geplande partij toch gespeeld kon worden. Een helft van 25 minuten in de ene zaal en een helft van 30 minuten in de andere zaal. Tijd voor een begroeting en een warming-up was er niet, de handbaldames moesten meteen aan de bak. De ploeg uit Maarheeze kwam het beste uit de startblokken. Een eerste snelle aanval leverde al meteen een doelpunt op. Terugzakkend naar hun verdediging was er echter direct een overtreding nodig om hoekspeelster Hèlen Berkelmans af te stoppen en met de toegekende strafworp, benut door Anne-Marie Sens, werd de stand gelijk getrokken. De gastvrouwen hadden de grootste moeite om in het spel te komen, zowel in de aanval werden er volle kansen niet benut en de achterhoede stond ook niet goed. Lido ging onverstoorbaar door, en HCB'92 keek halverwege de eerste helft tegen een 1—4 achterstand aan. Mandy van Abeelen was degene die het tij deed keren. Met 2 goals op rij werd het verschil minder en dat was het juiste medicijn, wat HCB'92 nodig had, om weer geloof in eigen spel te krijgen. Beide teams passeerden voor het rustsignaal nog eenmaal de doelverdedigers, waardoor er een stand van 4-5 op het scorebord stond.

Compleet met een grote groep trouwe supporters werd er van zaal en tribune gewisseld en nadat alles in gereedheid was gebracht kon scheidsrechter Gina Smulders weer aanfluiten voor het tweede gedeelte. Een linkhandige speelster van Lido, voor de rust ook de meest scorende van haar team, maakte het eerste doelpunt van de tweede helft. Ondanks dat spelverdeelster Ellen Persoons was uitgeschakeld en de rest van de wedstrijd moest toekijken, kwam HCB'92 steeds beter in het spel. Met een onhoudbaar schot van Annie-marie Sens en een score door Manon Foolen vanaf de penaltystip was de stand in evenwicht gebracht. Hèlen Berkelmans stond iets voor de Boxtelse verdediging en maakte het de opbouwers van Lido moeilijk om af te ronden. Met een onderschepping kon zij vanuit de break-out scoren. Met dit doelpunt stond HCB'92 voor het eerst op voorsprong, de wedstrijd was inmiddels al driekwart gespeeld. In het laatste kwartier gaf HCB'92 de naderende winst niet meer uit handen, al werd het nog wel spannend. Over en weer werd er nog gescoord, Liza van Rooij verraste de keepster met een stuitbal, maar ook keepster Mary Swinkels kon niet alles weren. Lido had de laatste paar minuten niet het geluk aan hun zijde om de achterstand goed te maken, want een strafworp werd gemist en een scherp schot ketste via de kruising eruit. Gitte Vanhout tekende voor het laatste punt vanuit haar favoriete rechterhoek. Eerder dit seizoen waren de teams gelijkwaardig aan elkaar, toen werden de punten gedeeld na een eindstand van 10-10, maar deze keer gingen de 2 punten naar HCB'92, ditmaal met een eindstand van 10-08. Met deze overwinning staat HCB'92 momenteel op een vierde plaats in de poule waarin het uitkomt.