HCB '92 DS1 komt net te kort tegen Jupiter '75 DS1

Afgelopen zondagmiddag 17 maart 2018 stond voor het damesteam van HCB '92 de uitwedstrijd tegen Jupiter '75 uit Eersel op het programma. De thuiswedstrijd hadden de Boxtelse dames met 14-9 verloren en waren erop gebrand om deze wedstrijd te winnen. Jupiter staat slechts één plek onder HCB'92 in de competitie.
De dames van Jupiter vonden als eerste het net via hun linker hoekspeelster. HCB'92 reageerde hierop via Veerle van Abeelen die bij een vrije worp vanuit de muur wegdraaide en scoorde. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en de score ging gelijk op. Met een sprongschot vanaf de 9-meterlijn gooide Liza van Rooij de bal zuiver in de kruising. De cirkelspeelster van Jupiter zette enkele keren een sper op de uitstaande verdedigster van HCB'92, waardoor de rugdekking van de Boxtelse dames niet genoeg kon aansluiten. Hierdoor kon Jupiter nog tweemaal scoren.
Cirkelspeelster Veerle van Abeelen liep zich op haar beurt meerdere keren vrij op de cirkel mede door goed aanvallend spel van HCB'92. Met haar valworp wist zij de Eerselse keepster telkens te passeren. Een maal trok een verdedigster van Jupiter aan de noodrem, waardoor er een penalty werd toegekend aan HCB'92. Deze werd goed ingeschoten door Annemarie Sens. De ruststand was 5-6 in het voordeel van HCB'92.
Ook in de tweede helft was de openingsscore voor Jupiter die de stand daarmee weer gelijk trok. De verdediging van de thuisploeg was op scherp gezet en de cirkelspeelsters van HCB'92 werden beter verdedigd. Hierdoor kreeg de uitploeg nog maar weinig kansen om de cirkelspeelsters aan te spelen. Eenmaal werd er door de scheidsrechter een penalty toegekend aan HCB'92 toen Veerle van Abeelen toch kon worden aangespeeld op de cirkel maar daar stevig werd aangepakt bij een vrije doelkans. De penalty werd prima benut door Gitte Vanhout. Even later werd door balverlies van HCB'92 een snelle break gelopen door Jupiter, maar het schot op doel werd geweerd door de snelle reactie van keepster Mary Swinkels die een hele goede wedstrijd stond te keepen.
Jupiter versnelde hun spel in de aanval waardoor het hard werken was in de verdediging voor de boxtelse dames. Er werd goed samengewerkt en gepraat, maar enkele keren kon niet voorkomen worden dat de opbouwspeelsters met een sprongschot de bal in de kruising konden gooien. Hierdoor liepen de dames uit Eersel in de laatste tien minuten van de wedstrijd verder uit op HCB'92.
Aanvallend zetten de dames van HCB '92 nog met succes vanuit de linkerzijde de bekende "oktober-wissel" op. Op de cirkel werd in het midden een dubbele sper gezet waar Manon Foolen gebruik van maakte en scoorde. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Annemarie Sens vanuit de diepe rechter hoek, na een contrabal van Manon Foolen. De eindstand werd hiermee bepaald op 12-9 in het voordeel van Jupiter.