HCB'92 DS1 sluit competitie winnend af

Zondag stond de laatste zaalcompetitiewedstrijd op het programma. HCB'92 mocht het opnemen tegen de dames van Taxandria uit Oisterwijk.
In het begin van de wedstrijd was het vooral aftasten en werden de eerste aanvallen door beide verengingen zonder precisie afgerond. Na vijf minuten spelen moest er in de Boxtelse verdediging ingegrepen worden maar de toegekende penalty aan Taxandria werd uitstekend gestopt door doelvrouw Mary Swinkels. Middels een onderschepping door Manon Foolen kon er een snelle break out worden afgerond door Inge Brom waarmee de nul van het scorebord verdween. Vervolgens wist Gitte Vanhout vanuit de rechterhoek te scoren maar ook Taxandria bleef niet achter en bracht de stand weer gelijk. Na tien minuten spelen werd er wederom een penalty toegekend aan Taxandria die ditmaal wel benut werd en waar aan Ellen Persoons voorafgaand een tijdstraf van twee minuten werd opgelegd. Met één verdediger minder aan Boxtelse kant nam Taxandria kortstondig de leiding over. HCB'92 moest een tandje bijzetten en door doelpunten van Annemarie Sens en Manon Foolen wist HCB"92 weer op voorsprong te komen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en de stand ging over en weer. Na een overtreding op de hoekspeelster mocht ook HCB'92 een penalty nemen en die werd uitstekend ingeschoten door Annemarie Sens. Met een verassend afstandsschot bracht de opbouwster van Taxandria de ruststand op 8-9 in het voordeel van HCB'92.
In pauze werd HCB'92 door hun coach Mirjam van Weert verzocht sneller samen een aanval op te zetten en in de verdediging eerder aan te pakken waardoor de penalty's achterwege zouden blijven. Ondanks dat er in de Oisterwijkse verdediging meer gaten in de verdediging ontstonden, verzuimde HCB'92 in de eerste paar minuten om hun kansen te verzilveren. Taxandria maakte wel de doelpunten en dus liep HCB'92 achter de feiten aan. Met de doelpunten van Linda Zwiers en Manon Foolen was de stand weer omgebogen naar een voordeel => 11-12. De ommekeer in de wedstrijd was na twintig minuten spelen toen cirkelspeelster Manon Foolen keer op keer goed werd vrij gespeeld en de doelkansen kon verzilveren. Een aanspeelbal van Annemarie Sens die op onverklaarbare wijze achter de keepster belandde was dan kan ook het bevrijdend moment waarmee HCB'92 uit kon lopen naar een verschil van meer dan twee. Vrijwel direct daarna werd er vanuit een vrije worp door Inge Brom in de kruising geschoten en met nog vijf minuten op de klok ging HCB'92 dit niet meer uit handen geven. In de slotfase van de wedstrijd kon Taxandria nogmaals proberen een toegekende penalty te benutten, maar wederom stond doelvrouw Mary Swinkels in de weg. Susan van der Berg wist het laatste doelpunt aan Boxtelse zijde te scoren en met een eindstand van 15-20 gingen de Boxtelse dames uiteindelijk tevreden naar huis.