HCB’92 DS1 verliest eerste competitiewedstrijd

Afgelopen zondag startte het nieuwe handbalseizoen voor de Boxtelse Dames 1. De dames van HCB’92 moesten het opnemen tegen de dames van HCG uit Geldrop. Dit was een onbekende tegenstander voor HCB’92, dus de dames moesten zich vanaf het begin af aan scherp opstellen.

HCB’92 werd vrij snel verrast door een goede aanval van HCG en zo wisten de thuisspelers het eerste doelpunt van de wedstrijd op het scorebord te zetten. Annemarie wist van afstand het doel te vinden en bracht de stand daarmee op 2-1. Omdat de verdediging van HCB’92 niet goed stond, bleef HCG druk zetten en kregen de opbouwers alle kans om te scoren en uit te lopen naar 5-1. Een mooie blokkade van de cirkelloopster van HCB’92 zorgde ervoor dat Hèlen vrij was om te scoren vanuit de linkerhoek. HCB’92 kreeg iets meer grip op de wedstrijd. Een snelle break out van Hèlen bracht de stand op 5-3. HCB’92 ging scherper verdedigen en zo gingen de kansen over en weer; de dames gingen de rust in met 7-7.

Na de pauze zette HCB’92 een goede wissel in en scoorde. De Geldropse dames wisten de opbouwer weer vrij te spelen die de stand op 8-8 bracht. Daarna bleef het lange tijd zonder doelpunten. Na 20 minuten spelen wist de rechterhoekspeelster van HCG uiteindelijk de doelvrouw van HCB’92 te passeren. HCB’92 wist echter de kansen niet te benutten en vervolgens kwam er een doelpunt van HCG vanuit een snelle uitbraak en een vrijgespeelde cirkelloopster. Daarmee won HCG de wedstrijd met een stand van 12-8.