Recreanten HCB'92 doen zichzelf te kort

HCB’92 begon goed aan de wedstrijd, al kwamen de gasten door een paar snelle aanvallen op een 0-2 voorsprong. Steeds weer zocht VHC de aanval, echter door een straffe verdediging van de Boxtelse handbaldames liep de ploeg niet verder uit. Middels twee identieke acties van HCB’92 wist Mandy de stand op gelijke hoogte te brengen. Over en weer werd het doel een lange periode niet gevonden, HCB’92 leed enkele malen onnodig balverlies, maar ook de gasten hadden last van obstakels. De paal, lat en het uitstekende keeperswerk van Ankie stonden in de weg. Invalspeelsters Laura en Mandy passeerden in het laatste gedeelte van de eerste helft nog driemaal de keepster van VHC met mooie afstandsschoten. De tegenstander wist ook nog middels een strafworp en een break-out te scoren. Ruststand was hierdoor 5-4.

De pauze werd benut om een gewijzigde teamopstelling in het veld te brengen aan de kant van VHC. Begin tweede helft gingen de dames uit Valkenswaard voortvarend van start. Binnen 8 minuten hadden ze de stand omgebogen naar 5-8. De thuisploeg had het geluk niet aan hun zijde in de aanval en 60 minuten gefocust blijven in verdediging was te veel gevraagd. Maar met een winnaarsmentaliteit bracht HCB’92 het verschil terug tot 1 doelpunt omdat Jolanda en Karin de bal in de goal bij tegenstander gooiden.  De enerverende partij bleef verder in evenwicht, de bezoekers kregen middels twee penalty’s kort achter elkaar de mogelijkheid om weer uit te lopen, echter wederom stond Ankie in hun weg. De recreanten probeerden de gelijkmaker te scoren maar kort voor het laatste fluitsignaal trof VHC het net. Eindstand: 7-9.

Ondanks deze uitslag waren de Boxtelse dames toch tevreden, ze hadden weliswaar de kans laten lopen om er een gelijkspel uit te halen, maar wel vandaag voorkomen dat VHC met een monsterzege huiswaarts ging, zoals in voorgaande seizoenen het geval was. In het voorjaar van 2015 zal de return worden gespeeld.