HCB'92 Rolstoelhandbal

Handbalvereniging HCB'92 in Boxtel heeft in april 2016 het eerste rolstoelhandbalteam van Noord-Brabant opgericht! Heb je een fysieke beperking, zit je in een rolstoel, of is er een andere reden waardoor je niet het reguliere handbal kunt spelen en heb je zin om in teamverband lekker te gaan sporten, twijfel dan niet en meld je aan! Je mag altijd vrijblijvend een paar keer mee trainen op woensdagavond van 19.00 - 20.30 in sporthal Pius X te Liempde. Graag dit van te voren even laten weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dit om ervoor te zorgen dat er voldoende rolstoelen beschikbaar zijn indien je zelf geen sportrolstoel hebt. Voor meer informatie zie bijgevoegde folder / inschrijfformulier.

Folder rolstoelhandbal

Inschrijfformulier rolstoelhandbal

 

BoxtelCN4001 

Youri Berkelmans, Annemiek Hogenboom, Mascha Knüwer-Janssen, Jarno van Wanrooij, Marloes Korthout, Anita van Rooij, Marit Hogenboom, Henri van der Heijden, Hèlen Berkelmans, Agnes Korthout, Carlo Knüwer, Martin van Nunen, Theo Wouters

(Niet op de foto: Henk van Eijndhoven, Anita van Engelshoven, Reyka Broers en coach Cor Hogenboom)

 

Toernooidagen 2017:

volgt z.s.m.

 

Nieuws:

Rolstoelers HCB’92 spelen tegen Europees Kampioen in Sittard

Het rolstoelteam van HCB’92 was op 29 december jl. uitgenodigd door enkele spelers van vereniging BFC om samen met hen  een demonstratiewedstrijd te spelen tijdens de Limburgse Handbal Dagen. Tegenstander was het Nederlandse rolstoelhandbalteam wat begin december in Zweden haar Europese titel prolongeerden. In de Limburgse plaats Sittard  speelde een 7tal spelers van HCB’92 een leuke wedstrijd, helaas was het samenspel niet al te best waardoor de tegenstander ruim won met 18-3. Desalniettemin was het een hele happening, spelers werden 1 voor 1 aangekondigd zoals bij een echte interland. Ook coach Cor Hogenboom reisde met zijn team mee, evenals een paar supporters. De Boxtelse delegatie maakte er een dagje uit van, want op deze laatste dag van het meerdaagse mannenhandbaltoernooi werd er door diverse landen om de laatste plaatsen gestreden. Tussen verschillende wedstrijden in was er ruimte voor demonstraties, zo ook van G-handbal, wat ontzettend leuk was om te zien. In de avond was er nog een topwedstrijd. Halden Topphandball uit Noorwegen ging met de eerste prijs aan de haal. In een zinderende finale werd thuisspelend team OCI-LIONS in de laatste halve minuut verslagen met 36-35. Het was een hele geslaagde dag en BFC heeft die dag weer enkele mensen enthousiast gekregen voor deze rolstoelsport.

 

 

HCB'92 speler Jarno van Wanrooij is vanmiddag geselecteerd in de voorselectie voor het Nederlands rolstoelhandbalteam dat begin december uitkomt op het EK in Zweden. HCB'92 is trots dat er na pas een klein jaar een rolstoelteam te hebben er al een speler is geselecteerd voor het Nederlandse team! Jarno gaat samen met spelers van SEW, CSV en Quintus uitmaken wie in de definitieve selectie van 12 spelers naar Zweden mag.